Популярнi новини:
Робимо чистим наш «другий дім»
ОСІННЄ ПРИБИРАННЯ
Де вчимося й живемо – порядок наведемо
Зробимо наш коледж чистим!
Практичне засідання з кримінального процесу в Вознесенському міськрайонному суді
Анотація Ціноутворення
Викладач |
Гаврисенко Вікторія Іванівна |
Семестр |
4 |
Освітньо-професійний ступінь |
фаховий молодший бакалавр |
Кількість кредитів ЄКТС |
3 |
Форма контролю |
Залік |
Аудиторні години |
46 (26 год. лекцій, 20 год. практичних) |
Мета дисципліни - вивчення комплексу економічних, політичних, соціальних і психологічних факторів, економічного потенціалу підприємства для здійснення ефективної цінової політики.
Завдання – вивчення механізму формування цін в умовах ринкової економіки, їх державне регулювання, методологічні питання формування цінової політики підприємства, сучасні методи ціноутворення.
У результаті вивчення дисципліни здобувачі освіти повинні
Знати:
- функції, методи науки, сутність ціни та процесу ціноутворення в умовах ринку;
- функції та принципи ціноутворення;
- особливості ціноутворення за різних типів ринку;
- особливості ціноутворення в галузях АПК;
- сутність цінової політики підприємств та її основні види;
- стратегію та тактику реалізації цінової політики;
- фактори, що впливають на формування цін;
- види цін у cфері виробництва сільськогосподарської продукції;
- ціноутворення у сфері виробництва споживчих товарів легкої і харчової промисловості;
- ціноутворення у сфері послуг;
- ціноутворення на зовнішньому ринку;
- види цін та типи їх моделювання;
- роль ціни у формування прибутку.
Уміти:
- використовувати методи утворенняцін у практичній діяльності;
- аналізувати фактори, які впливають на утворення ціни;
- розраховувати склад елементів затрат у ціні;
- визначати уі види цін за складом та структурою;
- визначати прибуток у складі ціни;
- аналізувати беззбитковість та застосовувати її під час формування ціни
Теми лекцій
1.Сутність, види і функції цін у ринковій економіці
2. Цінова політика держави
3. Державне регулювання процесів ціноутворення в Україні
4. Цінова політика підприємства
5.Основні ціноутворювальні чинники
6.Структура ціни і формування її складових
7. Методи ринкового ціноутворення
8.Ціни біржової торгівлі
9.Ціни зовнішнього ринку
10. Особливості дослідження ринкової кон’юнктури у ціноутворенні
11. Особливості ціноутворення у сільському господарстві